söndag 2 maj 2010

Slingriga vägar, hett vatten och en grotta

Där har ni vår dag väldigt kort sammanfattat.

Den lite längre versionen är att vi vaknade till strålande solsken, åt vår gröt och begav oss ut på vägarna. Vi kom iväg hyfsat i tid och tyckte att vi hade gott om tid att hinna med allt.

Tyvärr tog det ofantligt mycket längre att köra mot vad vi trodde. Vägarna vi åkte på första halvan av dagen var otroligt slingriga och långa sträckor var grusväg så medelhastigheten var inte särskilt hög.

P1010160P1010176

En lunch på en mysig strand hann vi med (när vi åt den trodde vi fortfarande vi hade gott om tid) innan vi började slingra oss vidare dagens huvudevenemang. Det var en strand där det vid lågvatten tränger upp varmt vatten från källor under sanden och genom att gräva i sanden kommer vattnet upp.

Havet skulle vara lägst klockan 16 och det gick att komma åt varmvattnet en timme före och efter den tiden. Förutom att de slingrande vägarna tog sån himla tid att köra på så körde vi fel några gånger så det såg ett tag mörkt ut att hinna fram i tid.

P1010214 P1010215 Bild689

Men tack vare lite omdömeslös körning (nej det var faktiskt inte så illa) hann vi fram i tid. Väl där fann vi människor sittande i gropar de grävt i sanden och badade i varmvatten.

Vattnet som tränger upp från källorna är strax över 60 grader varmt så det måste kylas ner med havsvatten för att det ska vara uthärdligt. Jag gjorde dock misstaget att sätta ner fötterna i en grop med vatten som inte kylts ner och aj aj aj vad varmt det var. Fötterna kändes skållade och jag fick kyla dem i havet. De ömmar lite fortfarande men jag hoppas det är bra till imorgon.

P1010238

I en spricka i en sten vid det varma vattnet fanns den här lilla krabaten.

P1010249

När fötterna var nerkylda begav vi oss iväg mot Cathredal Cove.

P1010257

Vi körde från varmvattnet till stället där Cathedral Cove skulle vara och trodde det skulle ligga inte långt från vägen. Ack så fel vi hade.

Det var en halvtimmes promenad i uppförsbackar och nedförsbackar, förbi får och nerför trappor. Hade det inte varit för vi varit så hungriga skulle det inte varit några större problem men nu kändes det rätt jobbigt.

Väl framme visade det sig dock vara väl värt mödan. Själva grottan i sig var väl inte så märkvärdig men solnedgången och omgivningarna runtomkring var helt fantastiska. Löjligt bra rent av.

P1010308 P1010300 P5023426 P1010325

Efter att solen gått ner och vi gått tillbaka till bilen var det bara att leta reda på nånstans och bo vilket gick rätt smärtfritt.

Imorgon fortsätter vår resa söderut. Exakt vart vi ska har jag inte koll på just nu men det får bli morgondagens bekymmer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbara bilder! Önskar jag vore där!/ Drömmaren