måndag 3 maj 2010

Det obestigna berget

Idag handlar nästan mer om vad vi inte gjorde än om vad vi gjorde. Vi kände båda att fyra veckors oavbrutet resande började ta ut sin rätt och att det var dags för en lugn dag. I princip gick dagen ut på att ta oss från där vi bodde till staden Rotorua.

Till att börja med fick vi lära oss hur kiwi växer. Området vi åkte igenom var nämligen ett område där man odlade massvis med kiwi. Kiwi växer ungefär som vindruvor. Kiwina plockas av lågbetalda säsongsarbetare från bland annat Sverige. Det kan ni tänka på nästa gång ni köper kiwi från Nya Zeeland!

P1010334P1010335

När vi lämnat kiwiland åkte vi till berget vi tänkt bestiga. Det låter märkvärdigare än det var för så himla mycket till berg var det inte men vacker utsikt utlovades. Hur det var med den utsikten får vi aldrig veta för när vi väl kom fram tid kände vi bara att vi inte orkade så vi åt lunch i bilen och åkte vidare.

P1010340

P1010336

Vi stannade längs vägen och köpte nån konstig frukt jag inte minns namnet på. Den smakade starkt parfymerat och var rätt sur. Jag tyckte ändå den var rätt ok men kanske inget att äta mängder av.

P1010339

Nästa stopp längs vägen betydde fikastopp.

P1010343

Efter fikastoppet var det inte långt innan vi var framme i Rotorua där vi snabbt hittade ännu en stuga att bo i. Det märks att det är höst här för löven har ändrat färg och faller av träden. Kallt är det också. På dagarna är det helt ok ute men kvällarna och nätterna är riktigt kyliga. Och värre lär det bli för vi fortsätter åka mer söderut…

P1010345

Här där vi bor nu fanns dock varma pooler vi kunde värma oss i. Det var välkommet och mycket skönt.

P1010346

Imorgon bär det av söderut och ännu mer inåt i landet. Vi ska till Taupo där fallskärmshoppning och/eller bungyjump står på schemat. Åtminstone för mig om vi hittar någon arrangör som är öppen nu under lågsäsong. Det ska verkligen bli spännande!

Inga kommentarer: