tisdag 18 maj 2010

Mitt i naturen

Imorse vaknade vi upp till sol och växlande molnighet men inget regn! Under och efter frukost fick vi uppleva naturen på nära håll. Vi fick se en känguru med en lill-känguru i pungen och en känguru till. Fast egentligen var det nog wallabies men jag har inte riktigt förstått vad det är för skillnad på såna och kängurur så det får vara kängurur.

P5183691 P5183710

Vi tog oss sen en liten promenad i nationalparken och fick då se en sköldpadda som solade på en sten. Det var bra vackert i nationalparken och vi ska försöka bo på flera såna om det passar i schemat.

P5183719 P1020528

Även idag spenderades till stora delar i bilen och vi tog oss ca 30 mil till utanför Mackay där vi nu bor på en camping. Här finns det halvtama kängurur som hoppar runt och ser allmänt söta ut.

P1020565

Campingen ligger alldeles vid havet och vi fick se en vacker solnedgång innan det var matdags.

P1020578 P1020582

Dagen avslutades som den började, det vill säga med närkontakt med naturen. Vi har ett gäng såna  här som springer runt alldeles vid våran bil. De letar efter mat och slåss med varandra och fladdermöss. Får se hur livat det blir i natt för de har skrikit en del hittills.

P1020605

Imorgon kan bli en riktigt spännande dag. Vi har nämligen i princip slut på bensin och vet inte om det är tillräckligt kvar för att ta oss till en mack. Förhoppningsvis får vi köpa några liter här på campingen men får vi inte det blir det verkligen till att hålla tummarna imorgon.

Med det sagt är det nu dags för en dusch och sen sovdags. Gäller att vara utvilad när man står inför en så spännande dag!

Inga kommentarer: