lördag 17 april 2010

Helt fantastiskt!

Nu har resan och äventyret äntligen börjat i och med att vi kom till Australien. De tidigare korta stoppen i London och Kuala Lumpur har mest känts som framkörning till det riktiga. Vi har nu varit i Australien i några dagar och landet är helt fantastiskt. Vi började i Melbourne där vi hade turen och ha bokat boende i St Kilda. Stranden och havet precis intill och ändå inte så långt in till själv centrum, helt underbart. Som Rickard tidigare har nämnt så var pingvinerna vid St Kildas Pier helt underbart söta.

Nu de senaste dagarna har vi tagit vår lilla hyrbil och färdats längs The Great Ocean Road. Om man tyckte att Australien var fantastiskt innan så var det ingenting jämfört med detta. Kustvägen med dess helt underbara utsikt, kustlinje och mäktiga vågor liknar ingenting annat. Det blir bara bättre och bättre, finns ingenting ”dåligt” eller mindre sevärt. Vi började med att stanna på nästan varje litet ställe som det skyltades om men märkte efter ett tag att det var ohållbart, allting var helt fantastiskt, och vi fick välja stoppen lite mer med omsorg (vilket vi lyckades sådär med då vi tyckte allt verkade sevärt, men vi försökte iaf). Nu har vi åkte hela The Great Ocean Road åt ena hållet och bor nu i staden Warrnambool.

Bilkörningen här är ju ytterst spännandet då de kör med vänstertrafik och kör därmed på ”fel sida”. Jag har hittills fått äran att köra och det var en intressant upplevelse i början. Man hade ingen aning om åt vilket håll man skulle titta, från vilket håll man skulle förvänta sig att bilarna kom ifrån och hur man beter sig när man ska svänga. Nu efter att ha kört i tre dagar så känns det nästan lika naturligt som hemma, och allt har gått över förväntan. Var kul att köra lite bil igen, har känts lite konstigt att inte ha kört på över en vecka, jag som kör så mycket bil när jag är hemma.

Vi har idag haft ett helt fantastiskt väder, med strålande sol från klarblå himmel, och till och med jag har tyckt att det var riktigt varmt. Det har ju inte gjort upplevelsen sämre.

Jag måste bara bjuda på den roligaste individen vi stött på under vår resa hittills. Han låg utanför vårt fönster på motellet i Lavers Hill. En sån rolig uppsyn och han ser verkligen arg ut, vi kanske störde honom i hans morgonrutiner vad vet jag...


Nu väntar vila och uppladdning inför morgondagens äventyr, vad än som kan komma att hända.

/// C

Inga kommentarer: